Terttu tukee pohjoissuomalaista terveydenhuoltoa ja tutkimusta

Terttu-säätiö tukee terveystieteellistä tutkimusta, kehittää terveydenhuollon palveluja sekä järjestää ja tukee alan koulutusta.

Suomalaisen terveystieteellisen tutkimuksen rahoitus tulee verovarojen lisäksi merkittävältä osalta yksityisiltä lahjoittajilta, yrityksiltä ja säätiöiltä. Terttu-säätiö tukee erityisesti alueellamme tehtävää tutkimusta ja kehitystyötä.

Säätiön järjestämien tilaisuuksien esitelmät ja tieteellisesti merkittävät tutkimustulokset saatetaan suomalaisten tutkijoiden käyttöön.

 

Säätiön tausta

Terttu-säätiön on perustanut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto. Säätiön säännöt hyväksyttiin ja perustamislupa annettiin 30.10.1997 ja säätiö merkittiin säätiörekisteriin 3.2.1998. Peruspääoman säätiö sai Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin lahjoitusrahastosta, kun rahasto siirrettiin säätiön hallintaan.

Vuosien varrella säätiö on kartuttanut pääomaansa ja pystyy nyt merkittävällä tavalla antamaan rahallista tukea tutkimus- ja kehitystyölle. Pienempien kohdennettujen apurahojen ja toimintatukien lisäksi säätiö voi nyt jakaa suurempia hankeapurahoja Pohjois-Suomessa toimiville tutkimusryhmille.

 

Yhteystiedot

Terttu-säätiö

PL 10
90029 OYS

Säätiön asiamies
Juha Korpelainen
juha.korpelainen@ppshp.fi
0400 834541

Petrimalja Suurennuslasi Leikkaussalityöntekijä Vauvakaappi