Terttu-säätiön hankeapurahat 2016 on jaettu

 

Terttu-säätiö (Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiö) on jakanut yhteensä 120.000 euroa terveys­tieteelliseen väestötason tutkimukseen.

Hankeapurahat jaettiin seuraavasti (30.000 euroa/tutkimus):

  • Marjo Renko: Randomisoitu, kontrolloitu tutkimus tonsillotomian tehosta ja tulehdusvasteista PFAPA-syndroomassa verrattuna tavalliseen tonsillektomiaan
  • Miia Turpeinen: Iäkkäiden potilaiden lääkehaittojen tunnistaminen ja ennaltaehkäisy
  • Riitta Kaarteenaho ja tutkimusryhmä: Soluviljelymallit keuhkosairauksien tutkimisessa ja lääkehoitovasteen arviossa
  • Hannu Martikainen, LL Outi Uimari ja työryhmä: Kohtumyomien ja endometrioosin assosiaatio – Endometrioosipotilaiden polikliinisen hoidon kehittäminen OYS:ssa

Lisäksi Terttu-säätiö yhdessä Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa valitsi professori Fausto Biancarin Vuoden kliiniseksi tutkijaksi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri on perustanut Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiön (nykyään Terttu-säätiö) vuonna 1997. Säätiön tarkoitus on tukea terveystieteellistä tutkimusta, kehittää terveydenhuollon palveluja sekä tukea ja järjestää alan koulutusta. Säätiö tukee erityisesti Pohjois-Suomen alueella tehtävää väestötutkimusta. Hankeapurahoja jaettiin nyt seitsemännen kerran ja Vuoden kliininen tutkija valittiin nyt ensimmäistä kertaa.

Lisätietoja:
Aino-Liisa Oukka
Terttu-säätiön asiamies
Puh. 040 763 7119
aino-liisa.oukka@ppshp.fi