TUKISÄÄTIÖLTÄ 99.000 EUROA APURAHOJA

Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiö on myöntänyt 99.000 euroa apurahoja terveystieteelliseen tutkimukseen kolmelle tutkimusryhmälle. Apurahahakemuksia tuli tänä vuonna 15.

Riitta Kaarteenahon tutkimusryhmälle myönnettiin 50.000 euroa myofibroblastien ja soluvälitilan tutkimukseen pahanlaatuisissa ja fibroottisissa keuhkosairauksissa.

Laure Morin-Papusen tutkimusryhmä sai 35.000 euroa tutkimukseen, jossa selvitetään monirakkulaisen munasarjaoireyhtymän oireiden ja mieshormoniylijäämän yhteyttä metabolisiin riskitekijöihin ja lisääntymisterveyteen.

Jaro Karppisen tutkimusryhmälle myönnettiin 14.000 euroa tutkimukseen tuki- ja liikuntaelinsairauksien yhteydestä toiminta- ja työkykyyn.

Pohjois-Suomen terveydenhuollon tukisäätiön on perustanut Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri vuonna 1997. Säätiö tukee terveystieteellistä tutkimusta, kehittää terveydenhuollon palveluita sekä tukee ja järjestää alan koulutusta. Säätiö päätti viime vuonna ryhtyä jakamaan apurahoja tutkimushankkeille vuosittain. Viime vuonna apurahoja jaettiin 70.000 euroa.

Apurahojen jakotilaisuudessa kukitettiin myös sairaanhoitopiirin palveluksessa olevat uudet dosentit ja tohtorit.

Lisätietoja

Johtajaylilääkäri Aino-Liisa Oukka, 040 763 7119, aino-liisa.oukka@ppshp.fi